Energiaa elämälle

Toimiaksemme ihanteellisesti tarvitsemme paljon energiaa. Toiset juovat esimerkiksi kahvia tai kolajuomia virkistyäkseen. Toisin kuin piristävät aineet, ubikinoni on täysin luonnollinen energian tehostaja, koska se on osa solujemme biokemiaa.

Kehon energia tuotetaan mitokondrioissa, jotka ovat pieniä pavunmuotoisia rakenteita jokaisen solun sisällä.

Ubikinoni eli koentsyymi Q10 on välttämätön aine elimistön energiantuotannossa. Ilman sitä solut eivät voi tuottaa energiaa kehon käyttöön.

Keho pystyy tuottamaan ubikinonia itsekin. Maksassa tapahtuva tuotanto on huipussaan parikymppisenä, mutta alkaa hidastua ikääntymisen myötä. Samaan aikaan solun sisältämien yhdisteiden määrä laskee. Vaikka ikäännymme ja tunnistamme hupenevat energiatasot, soluja voidaan ”tankata” ubikinonilla koko loppuiän ajan. Tällä tavoin voimme vähentää ikään liittyvää energian vähenemistä. Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa ubikinonin ottaminen. Se on mainio tapa saada takaisin menetettyä elinvoimaa ja nuorekkuutta.

Myös sairaudet ja eräät lääkeaineet sekä voimakas fyysinen harjoittelu tyhjentävät kehon ubikinonivarastoja. On monta syytä käyttää korkealaatuista ubikinoni-ravintolisää palauttamaan normaalit ubikinonitasot.

Vain imeytynyt ubikinoni voi vaikuttaa

Eri ubikinonivalmisteiden laaduissa on suuria eroja. Valmistustavasta ja raaka-aineiden laadusta riippuu, kuinka hyvin ubikinoni imeytyy elimistön käyttöön.

Ubikinonia voidaan valmistaa muun muassa tupakkakasvin lehdistä, bakteerien avulla tai fermentoimalla. Tanskalainen lääketehdas on kehittänyt valmistusmenetelmän, joka perustuu kasviperäisen aineen fermentoimiseen erityisellä lämpökäsittelyllä. Tämän ansiosta aito ja alkuperäinen Bio-Qinon Q10 on heti valmis imeytymään elimistön käyttöön.

Bio-Qinon Q10 sisältää hyvin imeytyvää ubikinonia sekä C-vitamiinia, joka edistää normaalia energia-aineenvaihduntaa sekä auttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta.

Parhaiten dokumentoidulla ubikinonivalmisteella on tehty yli 90 tieteellistä tutkimusta, jotka takaavat valmisteen laadun, hyötyosuuden sekä puhtauden.

Kansainvälinen ubikinonin tutkijoiden järjestö (International Coenzyme Q10 Association, www.icqa.org) on valinnut juuri tämän korkealaatuisen ja parhaiten dokumentoidun ubikinonin viralliseksi vertailuvalmisteeksi, johon muita ubikinonivalmisteita verrataan.

Annostuksella on väliä

Koska ubikinoni on rasvaliukoinen vitamiininkaltainen aine, sitä suositellaan otettavaksi aterioiden yhteydessä. Suuremmat päiväannokset ubikinonia imeytyvät paremmin, kun ne jakaa useampaan annokseen päivittäisten aterioiden kanssa, esim. 100 mg aamupalan ja 100 mg lounaan kera. Laadukkaassa ja hyvin imeytyvässä ubikinonissa tällainen annostus on yleensä riittävä. Luonnollinen aine on luonnollinen valinta.

Tuote on saatavilla Luontaistuntija-myymälöistä ja verkkokaupasta.

Lehden muita artikkeleita

Hyvän olon tehopari – Oxytarm ja Skingain
Nyt neuvomme, miten saat tehostettua Skingainin vaikutusta helposti. Suolen puhdistaminen kannattaa – Kun minulta...
Lue
Apua uupumukseen ja väsymykseen
Tästä lähtien C-vitamiini on ollut innokkaan tutkimuksen aiheena sen lukuisten terveysvaikutusten vuoksi. C-...
Lue